2011. május 1., vasárnap

Haxen - avagy a híres étterem


Huhh. Na a Haxen átvette az első helyet a listán, ő a befutó eddig, és elég magasra tette a lécet.

Na egy kis áttekintés:
Haxen Király Étterem
http://www.haxen.hu/
1068 Budapest, Király u.100.
Tel: 06 1/ 351-6793, 06 1/ 342-8193

A Rózsa és a Király utca sarkán található bajor jellegű étterem első ránézésre nem nyűgözött le. Alapból nem szeretem az ennyire fás, bajoros kicsit nyomasztó berendezésű éttermeket. De vannak olyan helyek, amiknél ezek felett szemet huny az ember. Pl. most.A kiszolgálás majdnem tökéletes volt, és ha nem akarom szigorúan kritizálni, akkor azt mondom, hogy nagyon jó. Vagyis hogy teljesen érthető, hogy egyszer-kétszer nem kaptuk meg a kikért italt, amit kértünk, hiszen nagyon sokan voltak. A pincérek felettébb udvariasak voltak, de nem túlságosan. Persze ismerték a társaságot, és teljes tisztelettel bántak velük. Ugyanis vacsoravendégünk az este folyamán a következők voltak: Molnár Piroska, Pogány Judit, Hollósi Frigyes, Balázsovits Lajos és egy rövidke időre Sasvári Sándor is.

Az étlap bár nincs fenn a honlapon (vagyis én nem találtam), de olyan volt, mint álmaim étlapja. Általában örülök, ha egy étteremben találok valami olyat, amit igazán szívesen rendelek. De itt egyszerűen nem tudtam választani. Hál istennek mégis sikerült, és nagyon jól.

Levesnek én Hideg gyümölcslevest (990 Ft) kértem, és bár Magdi néni gyümölcslevesénél finomabbat nem ettem, ez más volt, úgyhogy mondhatom, hogy a legfinomabb volt. Inkább amúgy gyümölcs turmixnak mondanám, igazi tejszín habbal, de egyszerűen isteni volt. A tányér... hát nem tudok mit mondani rá, ilyet még nem láttam, nagyon gusztusos volt.


Másodiknak Grillen sült Camambert diós köntösben, kevert salátával-t (2490 Ft) kértem. Nem voltam annyira éhes, nem is akartam nehéz ételt enni, és ez nagyon jól hangzott.
Nagyon gusztusos volt a kihozott étel a tányéron. A sajt isteni volt, azt mondjuk nem is nagyon lehet elrontani. Viszont a kevert saláta egyszerűen első osztályú volt. Szerintem kicsit emlékeztetett arra az ecetes ízre, mint amit akkor érzek, amikor fejes salátát eszek a tojásos nokedlihez. Mellette hagymacsíra is volt. Csak jókat tudok mondani a második fogásról is.Desszertnek Csokoládé felfújtat forró meggymártással és vanília fagyival-t ettünk (1390 Ft). Az árát kicsit sokalltam, de megérte. (Főleg, hogy a végén nem is mi fizettük :)) De tényleg!!!!


Italnak búzasört kértem, Paulaner sörök vannak még amúgy. Szamóca pálinkát is ittunk, ami állítólag 2008-ban díjnyertes lett. 
Nagyon tetszett a megoldás, ahogy felszolgálták a pálinkát. Merthogy az üvegből első körön egy kis lombikba mérték ki, és azt öntötték a pohárba. Íme pár kép, mert ez alapján nekem le lenne elképzelésem, hogy ez hogy is néz ki, illetve működik egyáltalán.

Amit még megemlítenék, és ez furcsán fog hangzani, az az étterem mosdója. Igen, bevallom őszintén, hogy szeretem megnézni az éttermek mosdóját. Gáz, vagy nem gáz, de ez van.
Szerintem egyébként nagyon sok mindent elmond az étteremről a mosdója. Hogy mennyire igényes, mennyire adnak az apróbb, mások számára jelentéktelennek tűnő dolgokra.
És jelen esetben én teljesen meglepődtem, hiszen mint írtam, nem tetszett elsőre az étterem stílusa.
A mosdó ajtaja kívülről még nem is mutatott eltérést, de amint belépett az ember, eltátotta a száját. 
Fura lehet, de már ezért megérte eljönni. Készítettem is pár képet, mert ezt muszáj megmutatnom. Teljesen odáig vagyok érte, és ha sok pénzem lenne, ugyan ilyenre alakítanám a saját mosdómat is. De beszéljenek magukért a képek.


Az ajtó fehér volt (az uraké fekete), és rajta fényes anyagból nonfiguratív virágminták:

A wc mögött pedig világító panel előtt mozaik csempe. Ez volt az egyik, amibe én beleszerettem:Egyszerűen gyönyörű volt! Nem csoda, hogy kicsúszott a számon az, amit a másik blogon említek :)))))

És hát.. ohh a végére hagytam a legtutibb dolgot EVER!!!!! Ilyet még nem láttam. A csaptelep ugyanis így nézett ki. Természetesen érzékelős volt ez is, mint már mindenhol a csaptelepek:


A különbség viszont ez volt, hogy a víz felül, nyitott részen csorgott ki és le:


Hihetetlen, és nagyon ötletes, amellett, hogy annyira látványos, hogy bevallom legalább még 3x jöttem wc-re, és mégsem lehetett megunni :)))))


Összegezve

Ami kimondottan tetszett
- a társaság
- az ételek 
- a pálinka kiöntő
- A MOSDÓ!!!

Ami nem tetszett annyira
- Ilyen nem volt!!!!! :))


És a pontozás (10-es listán, ahol az 1-es a legkevésbé tetszetőst, a 10-es a kiváló-t jelenti)

Helyszín:        10
Hangulat:       10
Kiszolgálás:     9
Ital:               10
Étel:              10
Ár-érték:          9

+ A kivitelezésért és extrákért plusz pontot adok. 


Ajánlom Mindenkinek, aki egy igényes étterembe akar menni, ahol isteni ételeket akar enni, és a pálinkakiöntőt meg akarja tekinteni, no persze meg a mosdót ugye :) Illetve aki olyan hírességekkel akar összefutni, mint a társaságunk :)

Ez tényleg egy olyan étterem, ahova muszáj egyszer elmennie mindenkinek!!
Tökéletes naphoz tökéletes étterem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése